onsdag 22 juli 2015

Bra försäkringsinfo på Facebook

Brukar du vara inne på Facebook? Då kan du passa på att gilla några grupper om försäkring, pension och ekonomi etc. Du får då med automatik informationen lite då och då, utan att du behöver anstränga dig.



Allmän information

Konsumenternas försäkringsbyrå är en av mina favoriter. Så här mitt i sommaren tipsar de bland annat om olika reseförsäkringar samt hur du ska bete dig om du blir sjuk mitt i sommaren.


Jobbar du inom det privata näringslivet?

Du som är tjänsteman och jobbar på kontor kan ha nytta av Alectas Facebook-grupp. Där får du information om din tjänstepension. Lite klurig och matnyttig information om tjänstepensionen får du genom att gilla Knegdeg.


Jobbar du i butik, på lager eller i byggsvängen räknas du som arbetare. Afas grupp ger dig bra information om vad som händer när du blir sjuk eller är föräldraledig. Facket försäkrar står LO bakom och här kan du få mer information om din tjänstepension.

Facklig information

Många fackförbund har grupper på Facebook. Här är några jag följer, men det finns många fler.



Mer om hjärnan, forskning och hjälp till självhjälp

Med en neurologisk sjukdom på halsen kan jag inte hjälpa att bli väldigt intresserad av hjärnan. Det märkliga är väl egentligen inte att något går snett utan att så mycket funkar! Det är också bra att forskningen går framåt.



"Vi som vet mer mår bättre" är parollen hos Dagens patient. Via Facebook dyker det upp bra information om hjälp till självhjälp.




Bra bloggar

>> Sara Riggare bloggar om sin Parkinson och hur hon ägnar sig åt egenvård de 8 765 timmar per år som hon inte träffar sin läkare
>> Sune Överhagen, pensionerad läkare med MS, bloggar om sin sjukdom, forskning etc.
>> Handikapptips, bloggen med tips och aktiviteter för dig som har en funktionsnedsättning
>> Fler länkar till matnyttiga sidor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar